Nørre Ørslev kirke

Tilbage til Liste over kirke

Nørre Ørslev kirke

Billedserie

Liste over billeder

Nørre Ørslev kirke

Falsters Sønder hr., Maribo amt, Lolland-Falsters stift. Lolland-Falster og Møn. Kor og skib er opført i senromansk tid, koret har dobbelt skråkantsokkel, der løber af på hjørnelisener, disse er foroven forbundet med gesimser, som består af et savskifte over afrundede konsoller af bindere på kant. I østmuren ses et tilmuret rundbuevindue. Skibet har skråkantsokkel, hjørnelisener og som gesims et savskifte. Den rundbuede syddør i fremspring er i brug, norddøren er tilmuret. Tårnet er opført i sengotisk tid. Våbenhuset er opført i nyere tid.

Tryk på nedenstående link og se sognets hjemmeside

Nørre Ørslev kirke

Tryk på nedenstående link og læs mere om kirken samt om Lolland-Falsters valgmenighed, som har haft hjemme i kirken.

Kirker på Falster

Kor og skib har flade trælofter. Korbuen er helt ommuret til spidsbue. Altertavlen er skåret af N. W. Fjeldskov i 1874, motivet er "Lader de små børn komme til mig". Prædikestolen er en fornyelse af Fjeldskov, der har benyttet enkelte dele fra en tidligere prædikestol. Et tidligere korbuekrucifiks fra 1300-tallet er nu i Maribo museum.

Den romanske granitfont er en monolit og er tøndeformet, på mundingsranden ses en tovsnoning, overgangen til den runde fod er markeret ved en tovsnoning (Mackeprang s.121). Fonten er registreret i Mackeprang - Fyn og Lolland-Falster - Den midtfynske type - Øgruppen Lolland-Falster.