Herringe kirke

Tilbage til Liste over kirke

Herringe kirke

Herringe kirke

Sallinge hr., Svendborg amt, Fyns stift. Sydfyn. Skibets langmure stammer fra en romansk kirke opført af rå kamp over skråkantsokkel og med tilhugne hjørnekvadre. Tårn og våbenhus er opført i sengotisk tid, tårnets blændinger og kamtakgavle stammer fra 1890. Langhuskoret er tilføjet i 1849-50.

Skibet set mod øst

Gravsten over Ebbe Munch til Felebro (1)

Gravsten over Ebbe Munch til Felebro (2)

Gravsten over Ebbe Munch til Felebro (3)

Gravsten over Ebbe Munch til Felebro (4)

Døbefont

Skibet fik indbygget to otteribbede hvælv i sengotisk tid. Alterbilledet er en kopi fra 1946 efter N. Skovgaards alterbillede i Rigshospitalets kirke. Prædikestolen med relieffer er formodentlig udført i 1676, fra den nu forsvundne lydhimmel er bevaret en plade med årstallet 1676 og våben for Cort Heinrich Mercker og Magdalena Rohde. I koret er ophængt et krucifiks fra 1700-tallet. I kirken ses en gravsten med anevåben over Ebbe Munch til Felebro (død 1560) og hustruerne Marin Clausdatter Bonde og Kirsten Tønnesdatter Viffert.

På siden Gravsten og epitafier kan man se slægtstavler for Ebbe Munch, Marin Clausdatter Bonde og Kirsten Tønnesdatter Viffert. Tryk på nedenstående link og søg Herringe.

Gravsten og epitafier

Den romanske granitfont med ranker på kummen tillægges mester Hvicmanne, som har signeret fonten i Åstrup kirke (Mackeprang s. 125). Fonten er registreret i Mackeprang - Fyn og Lolland-Falster - Den midtfynske type - Med ranker.