Ærøskøbing kirke

Tilbage til Liste over kirke

Ærøkøbing kirke

Ærøkøbing kirke

Ærø hr., Svendborg amt, Fyns stift. Sydfyn. Kirken er opført 1756-58 som erstatning for en ældre kampestenskirke, der var så faldefærdig, at den måtte nedrives. Kirken består af apsis, skib og tårn, alt bygget af gule mursten over en sokkel af kampesten. Skibet har hjørnelisener, og den rundbuede syddør er indfattet af lisener. Indgangen er gennem vestportalen i tårnet. Tårnet har hjørnelisener og øverst et lanternespir over en svunget karnishætte. Kirken blev restaureret i 1950.

Se en oversigt over kirkerne på Ærø på Ærø turistbureaus hjemmeside. Tryk på nedenstående link og vælg den enkelte kirke for nærmere oplysninger.

Kirkerne på Ærø

Kirken set fra vest

Skibet set mod øst

Alterparti

Prædikestol (1)

Prædikestol (2)

Prædikestol (3)

Prædikestol (4)

Prædikestol (5)

Døbefont

Apsiden har muret halvkuppelhvælv, skibet dækkes af et fladspændt tøndehvælv fra 1894. Altertavlen er et snedkerarbejde i nyklassicistisk stil fra 1821, malerierne er udført af Zehngraff efter Eckersbergs maleri på altertavlen i Svendborg Vor Frue kirke. Prædikestolen fra 1634 bærer våben for Hertug Philip af Slesvig-Holsten-Glüksborg og hans hustru Sophie Hedevig af Sachsen-Lauenborg. I kirken er ophængt fire skibe, bl.a. en model efter den engelske clipper Thermopylay, modellen er udført af Gorm Clausen, som har udført en identisk model til Gerskov kirke.

Den romanske granitfont er en monolit med arkader på kummen (Mackeprang s.121). Fonten er registreret i Mackeprang - Fyn og Lolland-Falster - Den sydfynske type - Øgruppen Fyn.