Næsborg kirke

Tilbage til Liste over kirke

Næsborg kirke

Billedserie

Liste over billeder

Næsborg kirke

Slet hr., Ålborg amt, Viborg stift. Himmerland. Kor og skib er opført i romansk tid af granitkvadre over skråkantsokkel. Af den tilmurede norddør ses karmene i murværket. Tårnet er opført i sengotisk tid. Våbenhuset er opført i 1935 i forbindelse med en større restaurering, hvor en stor del af murværket mod syd og øst blev omsat.

Kor og skib har flade bjælkelofter. Den runde korbue er bevaret med forskelligt profilerede kragsten. Altertavlen er en lutheransk fløjaltertavle fra slutningen af 1500-tallet med malerier fra 1635. Prædikestolen bærer indskriften Her Simon Pedersøn 1596, i felterne ses evangelistsymboler. På skibets vægge er ophængt en figur fra et krucifiks og en figur fra en gotisk altertavle. I kirkens vestende ses en større samling mindetavler i blik over beboere i sognet, på pladerne står en længere levnedsbeskrivelse, pladerne har muligvis fungeret som kisteplader.

Den romanske granitfont har pokalformet kumme med tovsnoning og dobbelt tunger under mundingsranden og nederst felter med trekanter samt omløbende tovsnoning, på den firkantede fod ses to omløbende tovsnoninger. Fonten er ikke registreret i Mackeprang.