Odense Munkebjerg kirke

Tilbage til Liste over kirke

Munkebjerg kirke

Billedserie

Liste over billeder

Odense Munkebjerg kirke

Odense hr., Odense amt, Odenst stift. Nordfyn. Kirken blev opført i 1961 ved arkitekterne Ebbe og Erik Lehn Petersen. Kirken er bygget over en sekskant grundform med fritstående klokketårn. Kirkerummet er dækket af et spidst saddeltag, som i siderne går ned til jorden, gavlenderne vender nord-syd. Omkring den sekskantede hovedbygning er opført flere menighedslokaler, der alle er bygget op over den sekskantede grundform, den store menighedssal fra 1972 har skråtstillet kuppel, der både udvendigt og indvendigt giver bygningen dynamik.

Det sekskantede kirkerum har indgang fra vest og alter mod øst. Fra de høje gavlender mod nord og syd er der lysindfald. Alterbordet og døbefonten er tilhugget af grå bornholmsk granit. Bag alterbordet står et råt tilhugget trækors, som stammer fra kirkens indvielse. Prædikestolen er udført i fyrretræ og er kun hævet et par trin over gulvplan. Alterskranke og stoleværket er ligeledes af fyrretræ.

Bag alteret ses et stort vinduesparti, der oprindelig havde klare ruder, som åbnede kirkerummet mod det omliggende landskab. I begyndelsen af 1980'erne besluttede menighedsrådet at bestille en glasmosaik hos Knud Lollesgaard, den blev indviet i 1983. Tryk på nedenstående link og læs mere om Knud Lollesgaards glasmosaik på kirkens hjemmeside.

Alterruden